Salade van lauwwarme Lamshaas met een saus van Magor, Munt en Honing

10 jan

Ingezonden door: Jolanda

Aantal personen: 4 personen

Tijd: 60 minuten

Wat heb je nodig?

300g  lamshaasjes / 150 gram magor (oftewel gormas ) / 150 g haricots verts / 6 cherrytomaatjes / 2 eetlepels gesneden munt / 150g rucola slamelange / 200ml crème Fraiche / 2 eetlepels honing / 1 eetlepel sherryazijn / 2 eetlepels goede olijfolie

Wat moet je doen?

Maak de haricots verts schoon en kook ze net gaar. Afspoelen en laten afkoelen.

Roer de creme fraiche en de honing door elkaar en breng deze rustig aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat de kaas erin smelten. Roer ondertussen goed door tot het een gladde saus is. Voeg de azijn en de olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout. Als de saus wat dik is een beetje water toevoegen. Voeg als laatste de munt toe en roer goed door. Houd de saus warm.

Bestrooi de lamshaasjes met peper en zout en bak ze in wat boter aan beide zijde tot ze gaar zijn, maar nog rose van binnen(voor een haasje van 40 gram heb je ongeveer 2×1.30min nodig). Laat ze onder aluminiumfolie rusten.

Doe de sla en de haricots verts in een kom, doe er wat mooie olijfolie over heen en schep goed door. Maak het bord op met de salade, snij de cherrytomaatjes over de helft en leg ze erbij.  Snijd de lamshaas in mooie plakjes en leg ze in het midden van de salade. Schenk de saus over het vlees en serveer direct.  Eet smakelijk!

Tip: In plaats van lamshaas kun je ook ossenhaaspuntjes gebruiken.

 

Plaats een reactie