Zalm in Filodeeg

10 jan

Ingezonden door: Ingrid

Aantal personen: 4 personen

Tijd: 35 minuten

Wat heb je nodig?

5 plakken filodeeg (diepvries), ontdooid / 1 stuk zalmfilet (schaal ca. 650 g) / 4 seizoenen peper (molen) / zout / 1 bakje verse dille (15 g), fijngesneden / 4 el olijfolie / 100 g ricotta (verse kaas, bakje 250 g) / 1 ei / bakpapier

Wat moet je doen?

Leg het filodeeg onder een natte doek om uitdroging te voorkomen. Spoel de zalmfilet af onder de koude kraan en dep droog met keukenpapier. Bestrooi de zalm met de 4 seizoenen peper en zout naar smaak. Roer in een kom de dille met 2 el olie door de ricotta. Breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de zalmfilet met de kruidenricotta. Leg 3 vellen filodeeg dakpansgewijs over elkaar op een groot stuk bakpapier en bestrijk elk vel dun met olie. Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg de zalmfilet midden op het deeg en vouw het filodeeg losjes om de vis heen. Leg de laatste 2 vellen op de zalm en vouw het filodeeg aan de onderkant dicht. Splits het ei boven 2 kommen. Klop de eidooier los. Bestrijk het zalmpakketje dun met eidooier en de rest van de olie. Strooi er zout naar smaak over. Leg het zalmpakketje met bakpapier en al op een bakplaat. Bak in 20-25 min. in het midden van de oven goudbruin.

Serveer er een lekker frisse salade bij van bijvoorbeeld eikenbladsla, notensla, frissée of lolo rosse aangemaakt met een citroen vinaigrette.

Eén reactie to “Zalm in Filodeeg”

  1. Lis 18 maart 2011 bij 00:49 #

    Lijkt me heerlijk, ga ik zeker uitproberen!

Plaats een reactie